Markedsføring klamydia

Folkeopplysning og markedsføring for klamydia

Norge topper som regel lister når det kommer til hvilke land som har den lykkeligste befolkningen og gode helsetilbud. Men det er en liste vi topper som gjerne ikke er like positiv, og det er listen over klamydiatilfeller i Europa. Norge er et av de landene i Norden som er dårligst når det kommer til kondombruk, og denne statistikken var det en butikkjede som benyttet seg av da de skulle markedsføre prevensjonsmiddel som beskytter mot kjønnssykdommer.

For noen år siden så vi humoristiske plakater som spilte på klamydiastatistikken til Norge, og dette var en markedsføringskampanje som virkelig slo an. Her ble det spilt på nasjonalromantikk som ellers er et av Norges kjennetegn, i tillegg ble den skremmende klamydiastatistikken vi har i Norge presentert med et humoristisk stikk.

Klamydia er en av de mest vanlige kjønnssykdommene vi har i Norge, og dette er en sykdom som smitter lett. Å markedsføre for klamydia førte nok til at mange fikk øynene opp for hvor viktig det er å ikke bare benytte seg av beskyttelses, men også teste seg regelmessig. Dette er spesielt viktig om du har ulike partnere og ikke er i et fast forhold. Det beste er å teste seg mellom hvert partnerbytte, men det kan være vanskelig å finne tid til å dra innom legen hver gang.

Laboratorium, Analyse, Kjemi, Forskning, Apotek, Lab

Test for kjønnssykdommer

De fleste er klar over at kjønnssykdommer kan smitte selv om et vaginalt samleie ikke er involvert. Men det er ikke alle som tenker over dette når de er seksuelt aktive og har hyppige partnerbytte. Når butikkjeden gjorde en humoristisk vri på den skremmende klamydiastatistikken vår, ble det en drastisk økning i salg av både kondomer og mennesker som gikk for å teste seg selv mot sykdommen.

I internetts tid er det heldigvis ikke slik at vi alltid er nødt å oppsøke legene eller en klinikk når vi ønsker å teste oss. Mange unngår nemlig å sjekke seg ofte nok, nettopp fordi de ikke ønsker å sitte lenge å vente på et venterom, og kvier seg til å reiseveien. En klamydiatest kan nå også bli utført hjemme og kjøpt på nettet. Dette har gjort det mer tilgjengelig for mange, og spesielt unge synes det er befriende å kunne benytte seg av slike tilbud.

Snakke, Snakk, Mikrofon, Blikkboks, Kan, Tinn, Munnen

Opplysning om klamydia

Mange er nok klar over at klamydia er en svært vanlig kjønnssykdom, men de fleste ville nok blitt sjokkert over hvor vanlig den faktisk er og hvor mange som har det uten å være klar over det. Den enkle markedsføringskampanjen som kastet lys over vår klamydiastatistikk, vekket stor oppmerksomhet både innenfor og utenfor landegrensene våre.

Dette ble en oppvekker for mange, og den seksuelle helsen til Norges befolkning hadde hatt godt av at flere bedrifter benyttet seg av slik markedsføring for å stoppe spredningen av klamydia. Selv om det er relativt enkelt å bli kvitt sykdommen, er det mange som går uten behandling fordi det er ikke alltid sykdommen gir symptomer. Derfor bør slike markedsføringskampanjer bli gjort oftere, slik at det blir en lavere terskel for å teste seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *